Pages

Friday, May 10, 2019

Pudding Custard Cocktail

Bahan A (untuk puding):
- 3 cawan air
- 1 cawan tepung custard
- 1 tin susu cair
- Sedikit garam
- 3/4 cawan gula (secukup rasa)
- Topping: Buah cocktail (tanpa air)

Bahan B (kuah puding):
- Air cocktail yg dah ditapis
- 1 tin susu cair
- Sedikit garam dan gula
- 1 sudu besar tepung jagung

Cara-cara;
1. Dengan api perlahan, masukkan ke semua bahan A ke dalam periuk dan gaul sebati sehingga adunan menjadi pekat. Kemudian, masukkan ke dalam bekas yg diingini. Kemudian, taburkan buah-buah cocktail yg sudah di tapis ke atas puding custard.

2. Di dalam periuk lain, dengan api perlahan masukkan ke semua bahan B dan gaul sehingga sebati. 

3. Masukkan puding dan kuah puding ke dalam peti sejuk dan biarkan semalaman.

4. Siap untuk dihidang😊



No comments:

Post a Comment