- 3 cawan air
- 1 cawan tepung custard
- 1 tin susu cair
- Sedikit garam
- 3/4 cawan gula (secukup rasa)
- Topping: Buah cocktail (tanpa air)
Bahan B (kuah puding):
- Air cocktail yg dah ditapis
- 1 tin susu cair
- Sedikit garam dan gula
- 1 sudu besar tepung jagung
Cara-cara;
1. Dengan api perlahan, masukkan ke semua bahan A ke dalam periuk dan gaul sebati sehingga adunan menjadi pekat. Kemudian, masukkan ke dalam bekas yg diingini. Kemudian, taburkan buah-buah cocktail yg sudah di tapis ke atas puding custard.
2. Di dalam periuk lain, dengan api perlahan masukkan ke semua bahan B dan gaul sehingga sebati.
3. Masukkan puding dan kuah puding ke dalam peti sejuk dan biarkan semalaman.
4. Siap untuk dihidang😊
4. Siap untuk dihidang😊
No comments:
Post a Comment